Alla inlägg under februari 2009

Av Katja - 14 februari 2009 12:42

Jaaa, vad har vi gett oss in på? Detta rumsbytet håller på göra mig galen. Det tar sån tid, och det är sååå mycket!! Försöker just nu få nån ordning bland Tildas saker, så hon oxå kan få sin garderob uppflyttad. men vart tusan ska alla hennes grejer vara som nu är i garderoben??? Har tagit bort massor som ska till bytardan/tippen, men resten då?? Och Vårt gamla sovrum... just nu är det en stor förvarings garderob. vad ska vi göra med allt?? Måste ta hem ett släp så vi kan köra till tippen massor, för det rymms inte att förvaras i källaren i väntan på tippen heller. Skulle vilja ta ut allt i huset på gården, och bara bära in en tredjedel typ.


Var och hämtade en bokhylla i Mölndal idag. Hittade äntligen en billy i det mått jag ville ha, och i vitt. De finns inte längre på ikea, så blocket har jag lusläst i veckor. Men som allt annat här i huset, måste den justeras först, för vårt hus är allt annat än rakt. Måste fixa så den står rakt utan att tippa... Inget är enkelt här. Trode jag bara skulle hämta den, och så flytta över böckerna för att kunna skruva ner hyllorna i vårt gamla rum, men icke. Sam måste klura lite så vi får den rak.


Ja, jösses... Ingen blir gladare än jag när detta mega projekt är klart. Det som är skönt är iaf. att vårt sovrym är okej. Jag trivs där nere, och det är så skönt att gå lägga sig på kvällen. Trivdes aldrig riktigt här uppe.


Solen skiner och det är nån minus ute. helt underbart!! men inte har jag tid att vara ute inte. Sam är och för saker till vår lilla tipp här i Ytterby, och Ellen leker med granntjejen. De stora har inte kommit hem från sina nattställen än.


Nä, måste återgå till mina sysslor.


Av Katja - 11 februari 2009 14:55

Läste det jag skrev igår, och usch, vad deppigt det lät!! Låter som jag inte har det bra alls. Så är det ju inte. Det är nog bara jobbet som stör tror jag. jag VILL INTE jobba kvar!! Men det finns ju inga jobb att söka! Sökte ett idag, ett vikariat på en gruppbostad. Inte det jag vill heller, men hellre än det jag gör nu. Jag bara måste bort!!


Vi har det ju bra, lilla familjen förståss. Om än mycket tjat och bråk. När fredag och lördagen kommer, och vi sitter i soffan och mumsar nåt gott och tittar på tv, eller när vi åker och badar, eller när vi gör nåt annat kul och alla är glada, ja då är ju livet så som jag vill ha det!!


Men jobbet tynger mig.


Ska hämta hem mina små älskade barn strax. Hoppas Ellen inte är för trött, om hon inte sovit.


Louise stackars tå var bättre idag, även om hon hade ont i natt. Hon ville till fritids iaf. så det är ju bra.


Jag har vilat, tvättat kläder, vilat och suttit här. Effektiv dag....

Av Katja - 10 februari 2009 19:34

Ja, vart är det där livet man drömde om? Fint hus, glada springande barn, barn i massor som är glada och hjälper till, en stor lycklig familj, som har tid för varandra, leker och har det gott. Vart tog det vägen???


Känns som det bara rullar på, man bara väntar på att livet ska börja. Men detta nu då? Detta trötta ständiga tjatande, jobbande, hämtande, lämnadet, matlagandet, städandet, jobbandet, jobbandet och jobbandet... Det är inte så här jag vill ha det!!


Men hur gör man för att förändra? Hur gör man för att få allt att gå ihop utan att behöva jobba ihjäl sig??


Funderar allvarligt på att testa köpstopp ett tag. verkligen verkligen bara köpa sånt som är nödvändigt. Lägga undan pengar, sälja massa onödigt vi har och spara pengarna. Sen dra någonstans i ett par månader. bara vara, se lite annat här i livet, njuta. Men funkar det? Får man ihop det?? Kan man bara dra med två skolbarn? De har ju skolplikt. Suck...


När jag var liten drömde jag om en stooor familj. Massa barn, en 6-10 stycken. Det skulle vara så underbart. Nu orkar vi knappt med de tre vi har, eller jo det gör vi ju, men visst är det kämpigt ibland. Tittar på 10 barns familjen i familjen annorlunda på tv4 på måndagar. familejn ser så harmonisk ut, de ser så lyckliga ut!! Vi som bara har tre barn hinner ju knappt med varandra, vi vuxna alltså. Säkert är det inte så harmoniskt i den familjen alltid heller, men ändå. Så såg min dröm ut som barn iaf, som familjen på tv.


Idag har jag varit hemma sjuk. hela huvudet känns som en snorboll... Det trycker och gör ont. Snorig och nysig. Nu känns det något bättre, fast jag har väl proppat i mig endel panodil oxå.


Louise klämde sin tå idag, Tilda smällde igen dörren utan att se att hennes tå var ivägen. Den är helt blå nageln, och tån är röd och svullen. Hoppas hon kan få på sig skor så hon kan gå till fritids imorgon... Det återstår att se imorgon.


Nu ska jag ta mina deppiga djupa tankar och lägga mig i soffan. Måste bara få isäng de stora fört. Ellen har redan lagt sig. Hon vill inte sova på dagen längre, så hon är trött.


Av Katja - 8 februari 2009 20:25

Då var Tildas kalas avklarat. Snabbt gick det. mellan 17-19 var det. Först paketöppning, sen pizza, disco, glass och kakor, mera dans, godispåse och så slutt. Det var 14 barn här med våra. Nu är det nästa kalas i maj, skönt med lite paus emellan.


Snuvan har hittat mig oxå. Näsan rinner som en kran, och jag funderar på att stoppa tamponger i näsan. Min kära mamma talade om för mig när jag var liten vad man skulle ha tamponger till, att ha i näsan när man blöder näsblod... Eh... japp, så är det.


Spanar på blocket efter en billybokhylla i det mått som inte längre finns på ikea. Vi vill nog ha en vit, alla andra färger dyker upp, men inte vit. Såklart. men skam den som ger sig, sen dag finns den där.


Imorgon är jag ledig igen. Ska väl försöka orka göra nåt med barnen, som ju har sportlov. kanske går vi till biblioteket, de hade lite aktiviteter där. Sen har dom nåt på leksaksaffären, och 10% på alla pippisaker.


Jaja, nu ska jag snart se på Beck.

Av Katja - 4 februari 2009 21:24

Grattis till lilla stora Tilda på din 7 års dag!!


Steg upp tidigt för att hinna med allt. Tilda hade vaknat tidigt sa hon, men låg i sängen och väntade. Vi sjöng och hon fick presenter. En dvd med high school musical, kjol, topp, strumpor och hårband, geomag och så en skateboard. Hon blev glad för alltihop. Sen i ilfart till skola/dagis. Ellen är snorig, men ingen feber.


Har suttit på kontoret hela dagen idag, satt in massa papper i pärmar, och haft APT möte.


Det var drop in på dagis idag, så vi fikade och fick info. SEn hem och laga mat. T hade valt mat själv idag, och valde då potatisgratäng 8som blev suuuper god!) skinka och ett fat med grönsaker och frukt på. Var väldigt tveksam till att ha frukt till mat, men kiwi och vindruvor smakade mums till detta. De brukar visst ha detta på dagis. Sen blev det lite kakor förståss. En bra och lugn födelsedag. På söndag blir det kalas här i huset. Ska bli kul!


God natt!

Av Katja - 3 februari 2009 13:51

För det är Tildas födelsedag!! Hennes 7:e sådan. Presneterna är inhandlade, men inte inslagna som vanligt. Blir väl ikväll/natt när barnen somnat. Sam är bortrest, och Tilda ledsen. man får inte resa bort på sina barns födelsedagar... men men, sånt är livet. han har för en gångs skull köpt en egen present till henne iaf!! Det händer inte ofta, men när det händer så är det något väldigt träffsäkert och rätt.


Jag har inte gjort ett skit idag. Nästan. Blev ledig helt plötsligt. hade skrivit in i min almenacka att det var apt-möte och ett annat möte, men det var imorgon, och jag var ledig... Det märkte jag när jag kom hem efter att ha lämnat barnen. Så dom får vara kvar där ändå. De stora åker med en kompis till flöjt och kör, och jag hämtar Ellen snart.


Nä, jag vet nog inte så mycket mer att skriva. Hjärnan är trött och tom idag, eller kanske alltid?!

Av Katja - 2 februari 2009 15:46

Idag var en ledig dag. Det gillar jag! Både Tilda och Ellen har varit hemma, då Tilda inte har nån förskoleklass på måndagar. Vi tog en sväng till ikea. Behövde nya kuddar, samt drapålakan till barnens sängar. Ska färga ett och ha till Tildas undersäng, så det blir lite snyggare än med bara vitt. Fyndade tre gröna små kuddar oxå. Ska sy/köpa överdrag till dem och ha i tildas undersäng, så det blir lite mysigare där. Några svarta tidskriftsamlare och lådor köpte jag oxå att ha på hyllorna ovanför vår säng.


Har tänkt fota lite hur det artar sig i vårt sovrum, men det har inte hänt nåt på den fronten. För det första vet jag inte vart kameran är... och för det andra så måste jag ju betala 30 kronor för att få lägga in mer bilder. Funderar faktiskt allvarligt på att byta blogg. Är det bara bloggagratis som kostar?? Isåfall har de ju en urbota titel på sig...


Det är så soligt och kyligt och härligt ute! Var svinkallt imorse när jag gick med Louise till skolan. Hittade inte min mössa, så öronen höll på förfrysa. men snö, näää, varför det...?!


Vi var till tandläkaren med Tilda halv två idag. Hon fick både röntgat och plastat tänderna längst bak. Så duktig så var hon. Sen gick vi till city gross för att köpa en sänglampa jag spanat på, men den var slut förståss. Vi har bara en liten fönsterlampa som läslampa, och det är inge vidare. Får nog ta ner de gamla så länge, för vem vet hur lång tid det tar innan den kommer in igen. Ikea hade ingen som jag ville ha heller.


Nä, ska gå ut och hämta in våra täcken och kuddar som är på vädring, sen bädda rent, och TVÄTTA!! Shit vad tvätt det blir när man byter sängkläder i alla sängarna samtidigt... suck... Brukar ta våra för sig, och barnens för sig, för att inte behöva tvätta ihjäl mig. Har igår insett att jag faktiskt tänker börja använda vår torktumlare, hinner inte tvätta ikapp annars. På sommaren går det ju bra, bara att hänga ut. Sen måste man iofs. komma ihåg att ta in tvätten oxå, helst innan regnet...


Nu borde väl mamma ha flyttat? Måste nog ringa och kolla läget idag. Händer ju inte direkt jätte mycket på hennes blogg...



Skapa flashcards