Alla inlägg under maj 2008

Av Katja - 11 maj 2008 20:35

Ja, de stora tjejerna gillar emellanåt att gräva i sanden. Önskar verkligen att vi gjort en större sandlåda... men men, den räcker ju gott ändå. Köpte lite nya leksaker idag, Ellen hittade ett set med kitty hink, spade, kratta, sil former, så den ville hon ju ha. Lite fler spadar och några jätte stora sandformer. Så nu kan det grejas! Nästan alltid när jag hämtar på dagis och de är ute, är Ellen i sanden och gör tårtor och kakor osv. Så det gillar hon!

ANNONS
Av Katja - 11 maj 2008 20:33

Och den måste lagas. Undra om det blir nån pool iår... Vi började fylla den, efter att vi trott att den var lagad. men den läcker än... Så det var ju bara att börja tömma ut det vattnet som vi fyllt. Barnen fick provbada iaf. Det var kallt...

ANNONS
Av Katja - 11 maj 2008 20:33

Japp, är man snart 2 1/2 måste man kunna sånt. Hon kan ta hög fart den ungen!

Av Katja - 11 maj 2008 20:32

Så här låg hon och sov i flera timmar i skuggan. Vi andra roade oss i solen. Lilla skruttan...

Av Katja - 10 maj 2008 22:42

Nu suckar jag lite. Vi skulle sätta upp poolen idag. Barnen har tjajat hål i huvudet på oss i ett par dagar, så nu fanns det tid. Vi fick vänners gamla pool, då våran gick lite sönder förra året. Vi insåg tillslut att vår ram inte passade, så vi försökta laga vår gamla. När vattnet runnit i den ett par timmar, ser jag att det läcker där vi lagat. Skit oxå. Bara att tömma igen, och försöka laga igen. Funkar det inte blir jag jätte besviken, barnen oxå förståss. Poolen är så himla bra att ha, och skön. Då går jag faktiskt och köper en ny. Japp, det gör jag.


Louises klass kom inte till finalen idag, fast Louise var bara glad, för hon ville inte spela mer. Det var ju stekhett och svettigt... Vi åkte och köpte glass vid fästningen. Årets första mjukglass för min del. Ellen som ännu inte är riktigt i form, smakade lite på sin glass, men åt inte upp den. På em. åt hon iaf. lite köttfärspaj, och jag tror hon åt lite till till kvällsmat. Några bitar godis har hon oxå ätit, så snart kanske hon kommer helt igång igen. hade ju varit bra om hon var helt frisk så hon kan gå till dagis på måndag. Det är ju min sista vecka på praktiken, och missar jag några dagar, måste jag ju göra dem en annan gång.


Tja, annars har nog inte mycket hänt här hemma. Imorgon ska det vara varmt igen, men sedan bli kallare. Snö ska det visst komma imorgon i Kiruna... Märkligt!


Nu ska jag nog faktiskt gå ut en sväng. Brukar vara så skönt ute på kvällen, härligt svalt och lukta gott!

Av Katja - 9 maj 2008 20:16

Japp, pang sa det, så vaknade hon ur sin koma. Hon har orkat leka och dricka lite mer nu under em. Så skönt! Jisses vad hon har sovit!! Lyckdes oxå få ett urinprov, som inte visade nåt, de visar ju inte allt de där testerna man köper själv, men det känns ändå skönt. Hon satt med vid middagen, men åt inget. Gnagde lite på en majskolv bara, och drack cider. Så nu känner jag mig lugnare igen.


En superhärlig sommardag igen! Har fått sått lite morötter och purjolök. Lite blommor ska jag nog hinna med innan helgen är slut oxå.


Vi grillade idag. Sams special hamburgare och lite majskolvar. Det var mumsigt!


Imorgon är det finalerna i vårcupen, så få se nu hur långt Louises klass kommer. Kanske att man vågar ta med Ellen dit nu oxå, om hon fortsätter vara piggelin.


Nu ska jag lägga mig i soffan och glo lite talangjakten med barnen.

Av Katja - 9 maj 2008 12:46

Lilla Ellen har sovit hela dagen igår. Sjukvårdsrådgivningen tyckte vi skulle åka in med henne till barnakuten, så det gjorde vi. Var där mellan 00 och 05, jobbigt värre... Ellen sov som en gris hela tiden, vaknade bara till lite vid undersökningarna, somnade sedan. Snabbsänkan var bra, så vi fick åka hem igen. Ellen sov och sov, ända till 7.30, då gick hon upp, och var vaken ett tag, sedan började hon säcka ihop mer och mer, somnade sedan på soffan, och har sovit tills nyligen. Hon är kokhet, men febern visar bara 38 grader. Hon är matt och orkar knappt hålla ögonen öppna... Lilla skruttan...


Läkaren ringde nu iaf. och för att sänkan ändå var bra, så sa han att bara fortsaätta som vi gör nu, febernedsättande och dricka. Kissprov skulle hon ta, men hon kissar ju aldrig.


Nu ropar sjuklingen, så jag sticker.

Av Katja - 8 maj 2008 11:34

Vi får flytta fram kalaset. Ellen är inte bra ännu, har feber nu oxå. Stackarn, i denna värmen! Det är verkligen kokhett ute, och jag vill bara sola, men ungen är ju redan het så det räcker. Ska avvakta under dagen, blir hon bättre får vi kanske ha kalaset på lördag istället. Annars får det bli nästa helg, då en annan tjej som fyller samma dag som Louise ska ha kalas på söndag. Suck och åter suck.


Inget barnmorskorna blev det igår heller. Råkade se att Lost började, så då kikade jag på den, men somnade tillslut... Steg ju upp strax efter fem igår morse, och då är man trött.


Tilda stackarn är uttråkad, inget att göra och ingen får hon leka med heller. Ellen vill bara sitta i famnen, så jag kan inte göra mycket heller. Hon somnade på soffan vid nio, och sov nästan en timme, så få se om hon sover nåt mer idag. Ska hämta Louise vid 13 tiden från skolan, ta vägen om apoteket och biblioteket, barnen får stanna utanför, så vi inte smittas. Måste ha mer alcogel, så vi andra inte blir sjuka.


Hoja, idag ringde hon som har hand om sommarjobben där jag ska jobba. Blir att jobba kring 60-70% och bara dagtid, det kan bli tufft. En helg på fem veckor blir det att jobba. Det är faktiskt så att jag börjar ångra lite att jag skulle jobba... Fast det visste jag redan när jag sökte. Nu får jag stå mitt kast och leka vuxen, för då jobbar man, inte bara glider runt hela sommaren... Fast några veckors ledigt blir det ju i juni och början på juli. Det är så vi invaderar norrland.


Nä, ska gå ut igen, eller fixa lunch tror jag.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se