Alla inlägg under maj 2008

Av Katja - 22 maj 2008 13:36

En sån här cykel har jag köpt idag!! Ska hämta den imorgon, men jag har betalt klart. Fast nu börjar jag vela... Ska jag ta en sån här istället...


Ja, snälla nån, hjälp mig!! Jag hoppas på en dröm inatt som talar om vilken färg jag helst vill ha... Den fanns i rött, vitt, och typ mintgrönt oxå, men de gillade jag inte.


Ska bli så kul att cykla med ny cykel! Har idag och igår cyklat till skolan, lämnat och hämtat barnen som oxå cyklat. Så smidigt och skönt att jag verkligen inte förstår att jag inte gjort det tidigare! Latmas är vad jag är. Men den cykeln jag har nu är inge vidare...


ANNONS
Av Katja - 16 maj 2008 21:25

Japp, nu har jag varit duktig igen! Två gånger på samma dag, inte illa det inte... Vi har nämligen städat hela huset! Vi brukar bara städa en våning i taget, men nu är hela huset fint och rent! Imorgon lär det vara lika skitigt igen, efter kalaset, men men...


Tjejerna var ju på kalas. Baklängeskalas. De satt under bordet och åt, åt glass och godis först, sedan korv med bröd. Gästerna fik presenter osv. Det var nog kul!


Nä, är för trött för detta.

ANNONS
Av Katja - 16 maj 2008 13:51

Oj, jag har varit riktigt duktig idag! Suttit med mitt arbete hela långa dagen. Bara korta pauser. Har hunnit rätt mycket, men mycket återstår. Kom ju på att jag kommer vara ensam hela nästa vecka, så det lär inte bli så mycket pluggande på kvällstid iaf. Har ju två skolmöten oxå. En dag kommer den nya barnvakten, och den andra gången hoppas jag att en vän kan ta. Annars får jag kolla med barnvakten där oxå.


Har nyligen hängt ut en tvätt, för tvätta måste man ju göra. Idag ska det städas i huset, så vi kan skita ner det imorgon på kalaset! Det behövs verkligen städas...


Fick ett sms av mamma, som satt på balkongen i solen i Turkiet... Suck vad avundsjuk jag blir... Förra året var vi ju i Turkiet nästan vid denna tidpunkt. Nåja, vi lär nog komma iväg så småningom igen. Bara jag börjar jobba igen.


Ja, inte har jag något spännande att berätta heller. Ellen har för första gången sedan inskolningen varit lite mammig vid lämningen. Men det har inte varit farligt, bara lite kramigare och famnigare än vanligt. Antagligen för att hon var sjuk och borta från dagis i en vecka. Hoppas bara att det stannar så här, och inte blir värre. Det klarar nog inte mitt mammahjärta... Det är ju snart sommarlov oxå för den delen. Undras när jag ska få tummen ur och boka tågbiljetter till Kiruna.... En annan dag som vanligt.


Nä, ska göra sista rycket med arbetet nu, innan jag ska hämta barnen.

Av Katja - 15 maj 2008 20:42

Sista dagen på praktiken är nu gjord. Nu är det en pluggdag imorgon, och så börjar skolan på måndag. Ska bli roligt att få träffa alla igen, och höra hur de haft det!


Min handledare frågade igår om jag ville jobba lite extra där, och jag svarade ja. Så idag skulle jag prata med en tjej där, och satte redan upp mig på ett par dagar i sommar. Sedan frågade hon om jag ville ha ett "riktigt" jobb där... En tjej slutar nu 4 juni, och det är ju ett långt vikariat. Men jag har ju skolan kvar, så det fick bli nej tack. Men det känns ändå smickrande, att de ville ha mig!


Idag har jag och Louise varit och handlat till hennes kalas på lördag. Chips, kakor, dricka duk, servetter osv. Pizza ska hon ju ha, sån man beställer på pizzeria. Enkelt och smidigt tycker jag! Imorgon ska de stora på kalas oxå, även Ellen har laddat för kalas, för hon tror ju att hon oxå ska på kalas imorgon... Lilla skruttan... Hon är så rolig på kvällarna när vi ska sova. Så mycket roligt man får höra från henne då! I förr går undrade hon när hon skulle börja skolan, jag sa att det är när hon blir så stor som Tilda. Fast det tyckte hon var för länge, så hon sa att hon ju redan är så stor. Idag sa hon helt apropå ingenting, mamma, när Helene (fröken på dagis) blir en pappa, då kan hon äta lakrits... Sam berättade att hon sagt till honom att när hon blir en stor pappa så ska hon äta lakrits. Hon tror visst bara att det är pappor som äter sånt...


Jaha, inget mer vettigt har jag att skriva. Jo, peka, jag vet att det finns många fler singstar, men alla verkar inte så bra. Denna sommar party skivan har jag inte sett innan, så den kanske är ny? 90 tals hits skulle jag oxå vilja ha. Hoppas att eve oxå är ledig på festivalen då... Och eftersom mamma inte är hemma och opponerar sig, så bokar jag henne som barnvakt en kväll, så jag kan sjunga singstar ifred!


Av Katja - 13 maj 2008 21:30

Ja, nu är det bara två dagar kvar av praktiken! Imorgon är det sista dagen med min handledare, sedan är jag där med en annan på torsdag för att få ihop timmarna. Känns märkligt, det var ju nyss jag började där?! Hon frågade idag ifall jag ville jobba extra där, och det vill jag ju!


Har köpt en blomma och ett kort till min handledare, och ett kort och lite fika till all personal. De har verkligen varit toppen allihop! Min handledare är verkligen en toppen handledare, jag har lärt mig massor.


Idag fick jag ta blodprov för sörsta gången! På självaste farbror doktorn oxå. Han skulle ta prover, och frågade om det var nån elev som ville öva... Så jag nappade direkt, och det gick fin fint! Känns skönt att ha gjort den allra första gången, nu vet jag hur det känns på riktigt iaf. Behöver ju öva upp tekniken mer, men bra gick det, och han skrek inte ens... Har inte tagit på patienterna, för dels så gör de inte blodprover så ofta, och så är det lite speciella människor vi jobbar med, så man får nästan vara ganska säker på sin sak.

Fick även ta morgonmötet med patienterna idag, och det var nervöst, men gick oxå jätte bra.


Har nu föberett massa matsäckar och dyl. inför morgondagen. Tilda ska på dagläger och ska ha med matsäck imorgon. De andra dagarna lagar de mat i skogen. Även de andra tjejerna skulle ha med fika imorgon för att gå till skogen. Men allt är förberett noga, för det blir tidigt imorgon oxå. Jisses vad jag är trött på att stiga upp så tidigt! Klockan fem är det ju natt ännu! Snart får jag de bekväma skoltiderna igen... Och så sommarlov snart. Sen ska jag ju jobba 5 veckor deltid i sommar, och då är det bara dagtid. fast jag vet inte hur tidigt det blir att börja då. Skönt att inte jobba heltid iaf.


Ja, vad mer då? Imorgon åker mamma till ett varmare land. De där uppe behöver värmen mer än vi här nere, så jag är inte avundjuk alls.... Läser ju dagligen i bloggen om familjen som är i Thailand i 11 månader... Inte heller avundsjuk alls.... Fast man ska väl unna andra sånt oxå, så det gör jag! Njut och ha det så bra! Själv reser jag till norraste norrland... Det är grejjer det...


Nä, om man skulle lägga sig i tid idag med.

Av Katja - 12 maj 2008 14:00

Jag är ju hemma med Ellen idag. Hon äter ju ännu inget, och är rätt matt. Vi tog en sväng i Kungälv idag, skulle egentligen bara till apoteket för att köpa magdroppar till Ellen, men tog en sväng i affärer oxå. Råkade köpa två katvig klänningar, en till Ellen och en till Tilda. Så nu fick jag rensa i Ellens lådor och börja sälja lite för att kunna motivera det köpet. Det var ju fiiina klänningar....


Ellen sover gott ute i vagnen. Idag är det kyligare, soligt med blåsigt. Det är nog kring 15 grader, men känns kallare då det blåser.


Ska hämta barnen vid 15 tänkte jag. Idag är sista skridskoskolan för tjejerna. Nästa söndag är det våruppvisning. De ska ha två uppvisningar den dagen, och de ska vara utklädda till disney figurer. Tilda ska vara snövit, köpte ju en snövitklänning på bytardagen, och Louise ska vara Belle från skönheten och odjuret. Blir skoj! De är så duktiga nu!!


Tja, bord eväl sitta med mitt etik arbete, men gör jag det?! Näpp, för det orkar jag ej. Började iaf. läsa lite till psykiatri provet igårkväll, men jag orkade bara några sidor, sedan somnade jag. Hur ska man orka få upp motivationen dessa veckor som är kvar till sommarlovet?! Den som lever får se...Av Katja - 11 maj 2008 20:39

Jag var ute och vattnade lite idag, och Ellen är ju snabb med att hjälpa till när det vankas vatten. Sin lilla lilla kitty vattenkanna... Inte blir det mycket vatten, men då får man ju hämta många gånger!

Av Katja - 11 maj 2008 20:37

Louise var på kalas idag. Det var djurmaskerad, så hon blev en så här söt mus!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se