Alla inlägg under februari 2008

Av Katja - 11 februari 2008 22:09

Ellen har ju blivit (eller varit länge) tokig i pippi. Sover gott i sin egen säng, med pippi örngottet gör hon. Beställde lite tyg från Kiruna till att sy ett påslakan av, och det uppskattades! Frågade henne hur glad hon var över det, - ända högt upp, sa hon och såg glad ut! Ni kan ju själva se på bilden! Hon studerade noga alla bilderna på täcket innan hon somnade. Kände igen många bilder från boken, och berättade vad det var för något. Jag satt uppe till sent igår och sydde. Blev riktigt bra! Det är helvit undersida, för tyget räckte inte till båda sidorna, men istället har jag över lite tyg till att sy något annat med. Inte så jätte mycket, men till nåt kul ska det nog räcka.ANNONS
Av Katja - 9 februari 2008 22:15

Ja, idag är det lördag. Rätt skön lördag har vi haft. Sov lite extra, iaf. jag, de andra vet jag inte riktigt när de gått upp. Sam har kört massor till tippen, det vi rensat ur källaren. Väldigt skönt, så nu kan man gå förbi dörren där nere, har varit rätt fullt med skräp där. Nu ska vi ta tvättstugan!


Jag åkte med tjejerna till skridskoskolan. Medans de var där gick jag till hälsokosten och köpte lite krämer. Ska testa en aloe vera kräm, och så köpte jag vanliga A-creme. Sam och Tilda gillar den, på mig funkar den inte.


Sedan fikade vi lite hemma, gjorde varma mackor, och det var gott! Vi städade i hamsterburarna, ja Nina, preciiis sådana som du förfasade dig över... fast det är inte plast lock, utan galler högst uppe.


Louise fick tag i en kompis som kom hit. Tilda ringde runt överallt, men fick inte tag i någon. Så hon fick leka med sin hemma kompis Ellen. De leker så himla bra nu! Sedan att de byter kläder tusen gånger är en annan femma...


Sam gjorde sina goda specialhamburgare, och det var riktigt gott. Känns som det var länge sedan vi åt dem, men det var det nog inte. Sedan lördagsgodis. Så hade jag bestämt att vi skulle ha sing star tävligt, så så blev det. Vi körde två omgångar, i den ena van jag, och den andra Sam. Vi valde inte låtarna själva, utan lät spelet välja. Riktigt kul var det! Vi ska ta med spelet till fjällen, så vi kan sjunga hela nätterna och ha det skoj! Tror att vi ska försöka köpa ett nytt singstar innan bara. Det råkar ju vara så att en viss person fyller år samma dag vi åker... Hrmf.. ja, JAG!


Sam har gått till vår lilla lokala krog med sin morbror. De skulle snacka motorcyklar. han har visst köpt en ny, ja inte Sam då. Han fick inte ens igång sin idag när han försökte!


Vädret var bra idag. Soligt coh skönt. Sådär så man längtar jätte mycket efter våren!


I morgon får jag och Ellen lite besök. Sam tar de stora plus en kompis till T till båtmässan. De hade visst lite barnaktiviteter där oxå. Få se hur mycket båtar Sam hinner kika på... Den här lille kompisen som ska med, är Tildas dagiskärlek! Han är så kär i henne, och hon i honom. Nu i kväll vid 20, så ringde han, de bestämde att de skulle leka på söndag. Tilda som har noll koll på dagar, sa att det gick bra. Sedan när jag sa att hon ju skulle åka till båtmässan, så fick vi ju ringa upp dem. Pappan hade ingen aning om att han ringt hit... Han hade smugit in i tvättstugan och ringt. han sa att vi hade för enkelt telefonnummer... Och det har vi verkligen. Då bestämdes iaf. att han skulle följa med dem imorgon. han är så söt den där killen!


Nu ska jag se om det finns något spännande att kolla in på datorn, innan jag lägger mig.


ANNONS
Av Katja - 8 februari 2008 09:52

Usch, idag ska jag dit. Har som vanligt bokat om ett par gånger, innan jag tillslut inte vågar boka om mer, och släpar mig dit. Ska laga en tand, eller var det vå? Dom där gamla lagningarna som lossnar hela tiden. Trode det var mig det var fel på, men sedan sa någon att de gamla lagningarna bara höll i ett visst antal år. Synd att jag har så många sådana då.... Tack mommo/mamma för dem!!


Sedan måste jag skriva färdigt de sista frågorna om diabetes. Ska maila in den idag tänkte jag. Sedan har jag inget mer att göra, så då börjar sportlovet!


Ellen hittade en ny grej att leka med igår. Tilda hade fått en mini bratz av en kompis i present, den hade skridskor på sig, och Ellen blev alldeles tokig i den. Tilda vill ju inte låna ut den hela tiden, så Louise hämtade sin, lite större bratz med skridskor, den fick duga, men var inte lika kul som den lilla. Jaja, 2 år och leker med bratz... suck...


En lite kul grej sa hon på dagis igår. Hon avslutar ju ungefär alla meningar med bajs nuförtiden, och när vi går hem från dagis säger hon alltid -hej då bajs, till alla fröknar. Jag sa väl till henne att inte säga så, för hon vände om gick tillbaka till fröken, och sa bara hej då. Sedan tittade hon stolt på mig och sa, -mamma, jag sa inte bajs! Värre kiss och bajs ålder har jag nog inte varit med om! Fast det är nog för att hon har iaf. en storasyster som hejar på hennes bajs snack. Annars är hon ju så himla go nu! Hon pratar så mycket och så roligt! Allt möjligt kan man få höra från den lilla munnen. Kul är det!


Ska se om jag hinner sy lite under sportlovet oxå. Fast det är nog inte lätt. Barnen är ju hemma. Men önska kan man ju! Har lite saker jag vill sy nu, och tom. tyg. Fast jag kan ju sy på kvällarna iaf. när barnen sover. Nu har jag ju inget att plugga.


Jo, vi åker till fjällen v. 10! Nej, inte Kiruna fjällen denna gång, utan Sälen. Sam har bokat stugan vi hyrde för några år sedan. Ska bli skoj! Skönt att bara komma bort lite oxå. Stugan var så himla mysig. Öppen spis och så. Vi har studiedagar den veckan, både mån. och tis. så jag missar bara onsdag och torsdag, så det ska nog gå bra.


Annars vet jag inte så mycket. kanske att jag slinker in i någon affär efter tandläkaren, bara för att tröst shoppa lite!


Nu åker jag!

Av Katja - 6 februari 2008 19:22

Imåndags kom den där förbaskade magsjukan till vårt hem. Det var jag som blev drabbad, än så länge ingen mer. Inatt kommer det väl... fast jag hoppas inte det blir så. Jag behöver plugga nu, skulle ha lämnat in en uppgift idag, men den har ju inte blivit klar. Imorgon har vi fått tid för ett arbete som vi ska göra, för vår lärare är borta, och fredagar är vi ju "lediga" normalt sett. Men plugga blir det för min del.

Provet vi gjorde i måndags gick nog rätt bra. fast man vet aldrig med vår lärare, för hon vill att man skriver såååå mycket på varje svar, så vi får se. Fick oxå reda på de andra betygen jag aldrig fick veta innan jul, känner mig rätt stolt! Vi läste 4 kurser, och jag hade 3 MVG, och ett VG!! Coolt! Den kursen jag fick VG i var den tråkigaste, det var arbetsmiljö och säkerhet, den la jag inte ner så mycket energi på. Men VG var ju bra det med!


Ikväll börjar LOST igen, det har varit uppehåll i evigheter! Ska bli spännande och se om jag orkar följa den serien nu. Den var ju som lite knasig där mot slutet, eller inte ens slutet, ganska länge. men jag kunde inte sluta titta ändå.


Just det, sportlov har vi nästa vecka. Undras vad man ska hitta på då?! Tar gärna emot lite förslag!!


Nä, har inget att skiva, sitter bara och fördriver tiden. Ska säga godnatt till barnaskaran sedan njuta av lugnet!Av Katja - 2 februari 2008 22:00

Ja, här sitter jag på en lördag kväll! Sam är kvar hos vännerna vi var på dop hos, de skulle skruva ihop en cykel...


Dopet gick bra. Lille bebisen "skötte" sig exemplariskt! Dop är mysigt, när det inte är ens egna barn, då känner man sig så stressad mest. Ellen konstaterade att prästen hade klänning, lika samma som bebisen som döptes! Och det stämmer ju bra, långa vita klänningar! Louise och kompisen läste så fint deras små stycken. Högt och tydligt i microfonerna.


Är nu sugen på massa gott, men vet inte vad, det vi har hemma nu känns inte bra. Men jag får väl knapra i mig några vingummin, det har vi ju massor av.


Imorgon är det barnkalas. 15 barn blir det tillsammans med våra egna. Livat värre! Maskerad kläderna är fixade, Louise ska vara mus, och Tilda disco tjej. Ellen ska vara pippi eller prinsessa. Hon kan inte riktigt bestämma sig. Det gör hon väl imorgon, hoppas jag. Fast hon hinner säkert med ett gäng ombyten innan kalaset är slut. Hon är helt makalös på att byta kläder! Massor av gånger per dag byter hon om. Ända in på trosorna ska det vara bytt. Hennes byrå är således helt upp och nervänd, då hon bara lägger kläderna i vilken låda som helst. När man frågar varför hon bytt kläder igen, svsrar hon bara att de var lite fula, eller lite smutsiga...


Är så sugen på att shoppa kläder till barnen. Ska nog ta och kika in på h&m:s sida och se vad som finns där. Byxor behöver både L & T. Ellen behöver inget, men det finns så mycket fint i hennes storlek!


Ja, hoppas alla har en trevlig helg!

Av Katja - 1 februari 2008 14:04

plugga i soffan. Farligt farligt.... Somnade med boken, och sov i mer än en timma. En timma av min dyrbara tid!! Nåja, jag har hunnit med endel ändå. Nu har jag rast. Det måste man ha, annars börjar man drömma om alla sjukdomar och omvårdnaden vi läser om.


Det blåser massor ännu, men just nu regnade det iaf. inte. Inte nyss när jag hämtade posten iaf.


Jag skrev nog aldrig om min försvunna plånbok, eller gjorde jag det??? Den är iaf. inte längre försvunnen... En viss snart 6 åring hade visst "hört när den ramlade ur min ficka", men inte rört den själv. Den låg i skohyllan längst inne bland skorna. Jaja, jag hade ju redan spärrat alla kort och polisanmält den som försvunnen... Lite pinsamt, men vad gör man?! Nu har jag avanmält den hos polisen, och väntar på nya bankkort. Jag tror iaf. att mina barn lärt sig att om dom hittar min plånbok en annan gång, så säger dom till mig.


Ang. att klippa navelsträngen eller ej, jag tror aldrig att navelsträngen helt klipps på mina barn, förrän dom springer så långt bort själva att den går av. Ellen kommer nog vara inneboende i vår säng så länge att vi trillar ur sängen av platsbrist. Det är ju så mysigt med en liten snusa bredvid sig! Ännu mysigare är det med tre små snusor, men det får inte plats. I Kiruna har vi ju en jättesäng, och där får vi alla plats, ja, det är lite för trångt när Sam är med, annars perfekt. Alla tre barnen nära nära!! En sådan säng vill jag ha hemma oxå. Nu kan de stora inte komma in på natten, Tilda gör ju det ändå ibland, men lägger sig i Ellens säng. Fast om nu Ellen ska sova där lite mer, så går det ju inte heller, för hon sover ju inte där hela natten, så Tilda kan varken ligga mellan oss, eller i hennes säng... Stackars barn.


Nä, jag tror att min rast är slut nu. Ska läsa lite till innan hämtningen.


Av Katja - 1 februari 2008 09:11

Ja, det har stormat här igen. Snart blåser vi väl bort från detta land... Hoppas det blir ett varmare land då!


Vår stora studsmatta med när har blåst iväg. Den hade blåst in i grannens häck. Och den studsmattan är inte direkt lätt. Nu regnar det och blåser bara vanligt, dvs. hårt. Usch, jag blir verkligen deppig av detta vädret. Fy och usch.


Har precis lämnat dagisbarnen, och ska ta itu med pluggandet. Idag får det bli rejäl pluggning, för helgen är som sagt fullbokad. Ska bli kul att gå på dop imorgon! Louise och kompisen ska nog läsa evangeliet oxå. kan bli spännande! Jag gjorde ju det på nåt dop, var det Ellens tro?! Och det var lite nervöst. men det gick!


Vi ska handla kalasgrejer idag efter dagis oxå. Tilda hade hittat my little ponny kalasgrejer, tallrikar och servetter och sånt, så det ska vi köpa.


Måste oxå tvätta lite kläder, så barnen har något fint att ta på sig imorgon oxå. Undras bara vad dom ska ha?? De har massor av klänningar och kjolar, men ofta gillar de inte samma saker som jag. Så vi får väl se vad det kan bli. Undra oxå vad jag ska ha på mig... Min vanliga svarta kjol får det bli. Sedan får jag gräva efter något lite finare att ha på överkroppen oxå. Inte lika lätt...


Tja, har väl inte så mycket mer att skriva. Jo, vi gjorde ju i ordning Ellens sovhörna lite igår. Hon fick det nya pippi örngottet, och ikeas hjärt lampa. jag flyttade även ut sängen lite från min säng. Så nu sover hon lååångt bort från mig. En hel halvmeter tror jag! Hon sa bara WOW hundra gånger igår, och var alltså nöjd och glad för sin sovhörna! Hon somnade i egen säng, kom över till mig vid 02.30, sedan vid halv sex ville hon gå tillbaka till sin säng. Ska försöka uppmuntra henne att iaf. somna där nu. Tänkte sätta upp en sådan där tavellist över sängen oxå. Så kan hon ha några böcker där, och så blir det lite myigare oxå. Lampan gjorde att det blev mysigt oxå. Och att flytta sängen intill väggen, den har ju stått precis intill min säng. Vi har kanske inte klippt navelsträngen, men börjat tänja lite på den iaf!


Nä, plugga var det.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se