Alla inlägg under januari 2008

Av Katja - 20 januari 2008 22:06

Så här fina var mina barn på julafton! Och så en vinterbild oxå.

Av Katja - 20 januari 2008 22:05

Vi firade lite jul innan riktiga julen hos mamma. DEnna bilden var så söt, kolla in kusin Elias blick när han ska ta ett paket... Det var inte dax för paketöppning än, men vem kan hålla sig...

Av Katja - 20 januari 2008 21:59

Jaha, då sitter man här och är gräsänka en vecka. Ska nog gå bra. Sam har åkt till Polen för att delta i nån mässa. De åker väl färja vid det här laget. De tog bilen till Ystad, och båt därifrån. Tur att stormen är borta då, för jag kan tänka mig att den var värre där nere. Lite skada har den visst gjort här hemmavid oxå, svärmor är utan telefon. Vi har inte märkt av nåt annat iaf.


Barnen har fått låna eye toy av kompisar, och det var verkligen kul det oxå! Det kommer bli en bra present till Tilda, så hon kan få skutta av sig lite här hemma. De höll på flera timmar här på dagen, de hade ett gäng kompisar oxå. De var så svettiga att de fick ta av sig tröjorna. Såg kul ut!


Imorgon börjar skolan. Ska bli kul. Måste bara inhandla lite böcker för terminen oxå. Skulle köpa en bok av de som gick ut nu i julas, men det blev aldrig av, så jag får väl köpa en ny då. Inte billigt, men man får väl sälja av de mesta sedan. Nu är det bara ett år kvar! Praktiken vi ska ha nu blir säkert rolig oxå. Vi ska vara på sjukhus denna terminen, och inom psykiatrin nästa. Hoppas få vara på BB/förlossning, eller barnsjukhuset. men får se vad som finns ledigt.


Tänkte lägga in lite bilder, men gör det en och en, för det blir alltid i fel orning ändå, så jag ger upp.


Ska sova tidigt idag, tänkte jag. Så bilder, sedan sängen.


Av Katja - 19 januari 2008 21:04

Igår utfärdades varning, klass två varning på storm. men jag vet inte, har inte märkt av någon jätte storm. Kanske den smög förbi oss?? Visst har det blåst som sjutton, men verkar inte vara några skador.


Jag och jenny och lelle bebis Henry (min blivande Gudson) åkte in till Göteborg idag. Lite shopping, fika och så. Alltid bra det. Letade pippi tyg, men det fanns bara ljusblått, och jag gillar inte den färgen. Tänkte sy ett påslakan med pippi på till Ellen. Köpte ett kuddfodral med pippi, får börja med det. Ska ju göra i ordning en sovhörna till bebisen. Känner att det är dax att hon iaf. somnar i egen säng nu, så jag får sträcka på mig i sängen ibland.


Sedan kom hela fam. Olofsson hit, karlarna hade lagat mat, smarriga hamburgare, sedan lördagsgodis och singstar. Nu bara MÅSTE vi ha en ny skiva, för jag börjar ledsna på den vi har. Men kul är det!


De åkte iväg för nån halvtimme sedan, och Sam har gått och lagt sig med tjejerna. Imorgon ska han åka till Polen, en vecka. Blir tufft som vanligt, men vi fixar ju det! Är ju rätt van nu förtiden. Skolan börjar ju på måndag, så jag gissar att jag kommer vara extra trött denna veckan, men det får gå.


Nu ska jag ut på en liten promenad, och röra på dököttet lite...


Av Katja - 18 januari 2008 23:16

Här kommer bilderna på mina nysydda saker, och på mössan som Louise har virkat till Ellen! Louises byxor blev ju som sagt lite för smala där nere vid benen, men hon gillar dom, och det räcker ju. Ellens kjol har ännu inte blivit kortare, men den ska nog bli det snart.

Av Katja - 16 januari 2008 15:15

Vintrarna här blir bara värre och värre. Hemska är bara förnamnet!! Att jag stått ut i så många år här nere, måste väl bero på de härliga vårarna, och somrarna??? Men som denna sommar, det var ju knappt fint väder alls. Ska både vintern och sommaren numera vara regniga, då kreverar jag. Tar mitt pick och pack och flyttar till nåt varmt land. Japp, vilka hänger med???


Källaren blev rensad igår, nu kan man gå in där utan att hoppa över lådor och påsar och annan bråte! Kul! Känner mig nyttig ju... Imorgon ska jag rensa mitt pysselskåp. Kommer ju knappt in där... Trode en garderob skulle räcka gott och väl, men jag har visst samlat på mig lite väl mycket pyssel... Nu trängs även min symaskinslåda och en hög tyger där inne, och mer tyger ska det bli! Hur jag ska få tid till att sy och pyssla när skolan börjar igen är ju en gåta... Men jag får väl sitta uppe nätterna igenom, eller nåt. För det är så kul att sy. Har ett fint prickigt cerice/rött tyg som jag tänkte sy fleecejacka och byxa till Ellen med. Byxan fixar jag väl, men jackan får vi se. Jag borde ju ha lärt mig sy i dragkjedjor på den där mamma kursen. Kanske att svärmor kan? Eller så får det bli knappar, fast det kan jag inte heller. Har mycket att lära mig!


Nu längtar jag efter min kamera sladd, så jag kan lägga ut lite bilder. Bloggen blir ju så trist utan bilder, vem orkar läsa mitt babbel hela tiden?!


Ojoj, nu ylar min stora lilla bebis... 7 år gammal!


Av Katja - 15 januari 2008 10:03

Igår var jag och handlade lite tyg, och mudd. Sydde först klart kjolen jag påbörjade i Kiruna, i samma tyg som byxorna. Hade velat ha brun mudd, men den var svindyr, så det blev svart. Kjolen blev väl ganska bra, men för lång, så jag får nog korta den lite. Sedan sydde jag svarta velourbyxor med cerice rosa muddar till Louise, blev lite för smalt längst nere vid fötterna, men Louise själv var nöjd, och jag med, trots att jag först blev arg för mitt misstag. Det är ju inte direkt gratis med velour... Nåja, de är fullt funktionsdugliga, och man kan ju inte bli proffs på en gång. (även om man önskar det...) Jaja, jag tog kort på mina kreationer, och hade tänkt sätta in bilder igårkväll. Då upptäckte jag att jag glömt kamera sladden i Kiruna... Så bilder får vänta. Mamma brukar vara rätt snabb med att posta det vi glömt, så den dimper nog ner i lådan snart.


Vi har ju börjat vårat stiga upp tidigt projekt... Igår gick det väldigt bra för mig och Ellen. Vaknade vid kvart över sju, och kände mig pigg! Tilda däremot trodde det var natt, och hade ingen lust att stiga upp. Men dagis lockade, så upp kom hon. Idag var det värre. Ellen har bökat på morgonkvisten, och vi hade precis somnat allihopa, när klockan ringde. Tilda ville inte gå upp, Ellen piggnade dock till snabbt. Själv var jag seg och trött pga. morgonens bökande. Imorgon ska vi ta det liiite lugnare igen, Tilda ska inte på dagis, men vi får besök vid 10 tiden. så vi kanske kan sova lite extra iaf. På måndag börjar jag ju skolan, och då är det ljuva livet slut. fast det ska bli jätte kul att börja igen! Men jag önskar man kunde börja skolan vid 10 tiden istället... Hade varit perfekt. Jaja, våren kommer väl snart, och ljuset oxå. Nu är det mest gråmulet och regn, och det blir man ju inte direkt piggare av.


Ska ner i källaren och börja rensningen. sam har börjat, gjort jätte fina lådor och rensat mycket. men han fick inte min tillåtelse att slänga saker, så det får jag göra själv. Mycket kommer gå till bytardagen i vår oxå. Denna gången ska jag verkligen hinna rensa alla lådor! Brukar bli att jag gräver i endel lådor typ dagen innan bytardagen, och då får man ju inte ihop allt. Leksaker ska oxå säljas, nu måste massor bort!


Funderar på vad mitt nästa syprojekt ska bli... Tilda ville ju förståss oxå ha ett par byxor, och rosa ska de vara, med svart mudd. Undra vart hon fick den färgkombinationen ifrån???


Snart fyller en liten dam här i huset 6 år! Herre Gud, nyss fyllde ju Louise 6 år... Men nu är det 8 nästa gång för henne!!! Snart är vi tonårsföräldrar!! Måste nog börja lära mig lite om hur man tar hand om sådana oxå, så dom inte blir som jag... Eller, kanske ska fråga mamma... för jag var ju en så fin och lugn tonåring!!

Tilda ska få ett spel till ps i present. Velar mellan buzz, och nån eye toy. Tror att eye toy skulle vara bra för henne, hon som har bara lite överskottsenergi att bli av med. Men samtidigt så verkar buzz lite kul, då kan hela familjen, ja inte Ellen då, spela samtidigt. Nåja, den jag inte köper nu till henne, lär vi ändå köpa förr eller senare. Måste ju ha nåt annat spel än singstar. Som jag förövrigt tycker är superskoj!


Nä, ska ta tag i den där källaren nu, och tvätta kläder oxå.



Av Katja - 12 januari 2008 16:09

Jag hade lovat mig själv att inte väga mig förrän om ett par veckor, då jag var säker på att jag gått upp i vikt nu under julen. Massa gott har jag ätit... Men igår bara av farten så ställde jag mig på vågen, och jag har gått ner lite mer än ett kilo!! Snacka om att man blir förvånad!! Nu blev jag lite extra peppad, att faktist göra nåt mer än att bara sluta äta dessa förbenade riskakor... Ja, slutat har jag ju inte, men minskat drastiskt. Bara på helgen... (nästan)...


Ikväll ska jag och Sam på fest. En arbetskamrat till Sam har gift sig, och har nu fest. Blir väl kul att komma iväg lite, men samtidigt kan jag känna att det är inte riktigt vad jag behöver just nu. Känner ju knappt nån där... Behöver nog mest vara hemma och sova. Har i flera nätter inte kunnat somna, klockan har varit både tre och fyra innan jag slumrat till. Sedan har Ellen passat på att väcka mig när jag somnat. Hon som sov så himla bra första veckan uppe i Kiruna, nu sover hon lika dåligt som vanligt. Hon har iaf. inte gråtit hysteriskt när hon inte fått sin iss isse, utan bara gnällt lite men somnat om på min arm. Undra om den ungen någonsin kommer sova hela nätter?? Kanske när hon blir tonåring.


Igår började jag rensa bland mina papper, inte lite papper heller! Har nu fixat en låda i Ellens byrå där jag har mina skolpapper osv. Och fått bort resterande papper från skrivbordet, och därmed fått plats för min symaskin!! Tjohooo! Nästa vecka bär det av till tygaffären i Stenungssund, ska köpa mudd och förhoppningsvis lite tyg. Det är lite dyrt där, men på vår affär här i Kungälv fanns inget fint tyg. Inte någon velour heller. Jag har brun velour, som säkert få bli någon byxa, och kanske en kjol om denna jag gör nu blir bra. Kanske de stora oxå får varsin, beroende på hur mycket tyg det blir över. Minns inte hur mycker jag köpte. har fin fleece oxå, men vet inte vad det ska bli. Kanske en fleece jacka till Ellen! Om jag hittar nåt mönster, och kan följa det... Dragkjedja har jag ju inte lärt mig än. Borde ha bett mamma hjälpa mig med det när jag var där uppe. Nåja, man får väl pröva sig fram.


En vecka är det nu kvar av min ledighet. Ska rensa källaren, en hylla uppe i Ellens hörna, och sy. Sedan är det åter tilbaka till allvaret igen.



Ovido - Quiz & Flashcards