Alla inlägg under augusti 2007

Av Katja - 7 augusti 2007 22:43

Nu har vi återhämtat oss efter vår resa till Vimmerby. Vi hade väldigt tur med vädret, med tanke på hur mycket det regnat denna sommar...


Vi åkte på söndag förmiddag. Körde en timma ungefär, till Borås. Där åt vi mat, och när vi fortsatte åka sedan somnade barnaskaran, och jag. Ett litet stopp innan Vimmerby, köpte lite att dricka, och toabesök.


Väl framme i vår lilla stuga tog vi det mest lugnt. Vi hade handlat mat oxå förståss, och lagade god mat, och hade det sedan ganska så trevligt, barnen uppspelta såklart, men jag smet undan och tog mig en promenad i skogarna runt om. Vi hyrde en liten stuga 15 km. från Vimmerby, ganska nära inspelningsplatsen för Bullerbyn. Skorparp hette stället.


På tisdag laddade vi med fruksost, och gjorde en rejäl matsäck. Vädret var soligt, varmt, men med risk för regn. Barnen tjoade omkring på Astrid Lindgrens värld, och det var mysigt som jag minns det. men denna gången så oerhört mycket mer follk! Det var lite jobbigt för Ellen kunde inte se så mycket av föreställningarna som ägde rum i bla. pippis hus. Men hon tyckte det var ganska roligt ändå. Hon hade för det första ingen aning om vem pippi långstrump är... För henne är pippi en fågel. Nåja, nu sjunger hon pippi sången, och är en erfarenhet rikare!


Vi grillade underbar mat på kvällen, och även idag smet jag iväg på en ensam promenad.


Andra dagen, tisdag, var vi oxå i ALV. Nu tog vi det lugnare, då vi redan sett det mesta. De stora barnen och Sam skulle se en föreställning med Ronja, då himlen öppnade sig, och ett ösregn rasade ner. Även hagel kom. Och denna dagen hade vi inte regnkläderna med... Så jag fick rusa och inhandla sådana snygga regn ponchos i gul plast. Ellen sov i vagnen, med regnskydd.


På onsdag var det strålande sol. Vi hade tänkt besöka lilla landet, men kände att vi alla var trötta efter två dagar i ALV, så vi letade upp ett utebad. Badet var perfekt för barn, den djupaste basängen var 1 meter.


Vi åt en god middag på en fin restaurang som avslutning. Mycket god oxfilè!


På torsdag åkte vi till Bullerbyn. Det var en mysig plats. Sedan började färden hem igen. Ellen stupade innan vi ens hunnit ut på stora vägen, och sov ända tills vi stannade i Borås, än en gång åt vi där. Sedan vidare hem.


En härlig minisemester!

Skapa flashcards